top of page
shockwavetherapie-6.jpg

Tenniselleboog/ tennisarm

Epicondylitis, is kortweg de benaming voor een epicondylitis lateralis. De epicondylitis lateralis wordt ook een tennisarm of tenniselleboog genoemd. De epicondylitis is een chronische peesontsteking van de aanhechting van de elleboog aan de buitenkant (tennisarm). Er wordt geschat dat jaarlijks 3 procent van de Nederlandse bevolking last heeft van een epicondylitis lateralis.

Oorzaken

Epicondylitis komt ook door langdurende of kort intense overbelasting. Iedereen kan dit ontwikkelen, maar met name mensen die zwaar of herhaaldelijk werk doen zijn een risicofactor. Te denken valt aan eenzijdig werk bij schilderen of een verminderde techniek bij tennis of golfen. Door de overbelasting hetzij kortdurend intensief of langdurig zullen kleine scheurtjes ontstaan in de peesaanhechting, ook wel een peesontsteking genoemd. Deze epicondylitis kan chronisch worden.

Symptomen

Feitelijk is een epicondylis een chronische peesontsteking aan de buitenzijde of binnenzijde van de elleboog. De pijn elleboog zit met name aan de aanhechtingspunten van de elleboog en heeft een zeurend karakter. De pijn kan uitstralen naar de onderarm en hand, in sommige gevallen straalt de elleboog pijn ook uit naar de schouder.

Het ontstaat geleidelijk en begint met pijn bij belasting, zoals knijpen of iets vastpakken. In een later stadium is de epicondylitis lateralis ook in rust voelbaar. Dit noemen we de chronische fase. Deze fase is lastig te behandelen door conservatieve therapie. Shockwave therapie kan een effectieve therapie voor deze fase van uw epicondylitis zijn.

Administratie-profiel.jpg

Afspraak maken

Wil jij meer weten of een afspraak maken laat dan jouw gegevens achter op het aanmeldformulier en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

Je kunt ook bellen naar 050-3182164 of mailen naar receptie@medisupport.nl

Onze behandelmogelijkheden bij tennisarm

Bij de eerste afspraak vindt een intake plaats. In deze intake wordt een anamnese afgenomen, een lichamelijk- en echografisch onderzoek verricht om uw epicondylits lateralis goed in beeld te krijgen. Na deze uitgebreide onderzoek wordt samen met u een behandelplan besproken. Het behandelplan bestaat uit 3 - 5 keer shockwavetherapie behandelingen.

 

Aan het eind wordt wederom een echografisch onderzoek verricht om de voortgang inzichtelijk van uw epicondylitis. Afhankelijk van de mate van de voortgang kunnen andere ondersteunende behandelingen zinvol zijn, zoals bij ook schouder en/of nekklachten wordt de hulp van de MSK-arts ingeschakeld en multidisciplinair behandeld. Ook belangrijk is het aanbieden van oefentherapie, dry needling, medical taping.

Fysiotherapie

Heb je tijdens het dagelijks leven of met sporten last van pijnklachten of bewegingsbeperkingen? Maak dan even een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten. Wij krijgen je weer snel op de been!

bottom of page