top of page
gefocusseerde-shockwave.jpg

Echogeleide Percutane Electro Therapie (EPTE)

EPTE staat voor Echogeleide Percutane Electrolyse Therapie. De nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor spier en pees klachten op dit moment.

Wat is EPTE?

Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontsteking of overbelasting gebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed. Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnlijk.

Administratie-profiel.jpg

Afspraak maken

Wil jij meer weten of een afspraak maken laat dan jouw gegevens achter op het aanmeldformulier en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

Je kunt ook bellen naar 050-3182164 of mailen naar receptie@medisupport.nl

De effectiviteit van EPTE

De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen de lokale celstofwisseling. Percutane Electrolyse Therapie bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

 

De voordelen van Percutane Electrolyse Therapie nog even onder elkaar:

  • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie

  • Minimale foutmarge door begeleiding van echografie

  • Snel effectief, al na 3-5 behandelingen minder pijn

  • De behandeling is niet pijnlijk

  • Voorkomt veel fysiotherapie behandelingen

Indicaties voor EPTE

Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe”  en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

Behandel indicaties zijn o.a.:

Medisupport zal altijd bij een eerste consult een uitgebreid onderzoek doen met echografie waarbij een diagnose gemaakt wordt, aan de hand van deze diagnose zal een behandelplan opgesteld worden. EPTE is over het algemeen geen op zich staande behandelvorm en wordt vaak gecombineerd met shockwavetherapie en trainingstherapie. EPTE wordt in een protocol uitgevoerd en zal naast de losse behandelingen ook bestaan uit een aantal persoonlijke begeleiding van de sportfysiotherapeut waarbij er gewerkt wordt aan de opbouw in belasting en/of start met sport.

Vergoeding

EPTE valt onder de reguliere zorg fysiotherapie en kan als zodanig gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar (indien u voldoende vergoedingen heeft in uw aanvullend pakket). 

Fysiotherapie

Heb je tijdens het dagelijks leven of met sporten last van pijnklachten of bewegingsbeperkingen? Maak dan even een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten. Wij krijgen je weer snel op de been!

bottom of page