top of page
gefocusseerde-shockwave.jpg

Kniepeesklachten

Wat is een Jumpers knee?

Kniepeesklachten ofwel Jumpers knee. De term “Jumpers knee” omvat een ontsteking aan de pees onder de knieschijf. Deze pees is een samenvoeging van een spier, de m. Quadriceps femoris. De m. Quadriceps bestaat uit 4 delen en hecht via een gezamenlijke pees aan op de bovenzijde van de knieschijf. De knieschijf geeft de krachten door naar een pees onder de knieschijf. Deze pees wordt de “Patellapees” genoemd en loopt tussen de knieschijf en het onderbeen. Een ontsteking aan de Patellapees wordt een Jumpers knee genoemd.

Administratie-profiel.jpg

Afspraak maken

Wil jij meer weten of een afspraak maken laat dan jouw gegevens achter op het aanmeldformulier en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

Je kunt ook bellen naar 050-3182164 of mailen naar receptie@medisupport.nl

Symptomen

Een Jumpers knee wordt over het algemeen veroorzaakt door een overbelasting. Pijn kan beginnen met een zeurende pijn alleen na belasten. Wanneer de pijnklachten toenemen of de episode langer duurt kan ook pijn tijdens belasten en op den duur ook pijn in rust optreden. Dit heeft te maken met het erger worden van de ontsteking en de verandering van het weefsel.

De symptomen zijn onder andere:

  • Pijn onder de knieschijf na sport of belasten, later ook tijdens sport of belasten

  • Pijn onder de knieschijf na sport of belasten, later ook tijdens sport of belasten (1)

  • Pijn onder de knieschijf in rust

  • Pijn onder de knieschijf tijdens opstarten na een tijdje rust

  • Toenemende pijnklachten tijdens traplopen

  • Toenemende pijnklachten tijdens hurken, knielen en tillen

Oorzaken Jumpers knee

Intensieve springsporten en sporten waarbij veel herhaalde landingen gemaakt worden (bijvoorbeeld hardlopen en atletiek) hebben een groter risico voor het oplopen van een Jumpers knee.

 

Onder andere de volgende oorzaken kunnen ook een rol spelen:

  • Overgewicht

  • Verkorte m. Hamstrings & m. Rectus Femoris Femoris

  • Afwijkingen van de stand van de knie (X of O benen)

  • Beperkingen van de beweeglijkheid van de knieschijf

  • Verkeerd (hard)looppatroon

  • Te intensieve en te snel opgebouwde trainingen

  • Verkeerde stand van het enkelgewricht

  • Beperkingen in het heup gewricht of SI / lage rug

Onze behandelmogelijkheden bij golferselleboog

Het is belangrijk om de onderliggende randvoorwaarden bij een Jumpers knee te achterhalen. Tijdens het intake gesprek zal dit worden onderzocht en uitgevraagd. Daarna volgt een fysiotherapeutisch onderzoek. Echografie is bij shockwavetherapie een standaard onderdeel bij Thetra. Door middel van deze echografie wordt duidelijk wat er nou écht aan de hand is met uw knie. Uiteindelijk wordt er een behandelplan gemaakt om samen te werken aan een snel, effectief en blijvend herstel. In veel gevallen wordt er een samenwerking gestart met een collega voor bijvoorbeeld aanvullende therapie zoals MSK-arts of sportfysiotherapie.

Overige aanvullingen
Soms is het nodig de enkel te corrigeren middels (sport)steunzolen of is het nodig om de lage rug, het SI gewricht of de heup goed los te maken. Shockwavetherapie Groningen werkt nauw samen met bv sportartsen, sportpodologen en heeft een eigen MSK-arts in het centrum.

Wilt u van uw Jumpers knee pijnklachten af zijn en verwacht u daarbij professionele begeleiding? Wij combineren vaak andere therapievromen zoals medische trainingstherapie, EPTE en echografie om te komen tot een optimaal resultaat.U kunt het webformulier invullen dan bellen we u voor het maken van een afspraak. U kunt natuurlijk ook bellen met ons secretariaat. We geven u graag zal u graag uitleg en antwoord op uw vragen.

Fysiotherapie

Heb je tijdens het dagelijks leven of met sporten last van pijnklachten of bewegingsbeperkingen? Maak dan even een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten. Wij krijgen je weer snel op de been!

bottom of page