top of page
shockwavetherapie-8.jpg

Wat is shockwave therapie

Shockwave therapie is een doeltreffende behandelvorm voor mensen met chronische peesklachten of peesaanhechtingsproblemen, zoals bijvoorbeeld: hielspoor, tennisarm (ook wel tenniselleboog of epicondylitis lateralis), springersknie (jumpersknee) of achillespees klachten. Indien nodig wordt deze behandeling gecombineerd met een begeleid specifiek oefen-trainingsprogramma. Met deze combinatie van therapieën kunt u snel weer pijnvrij bewegen en sporten.

Behoort u tot de talloze patiënten die aan chronische peesklachten lijden en die al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Heeft u al injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes enz. geprobeerd? Keerde uw klachten en de pijn altijd na korte tijd weer terug, vaak erger dan voorheen?

Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie bij diverse aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft. Chronische peesklachten worden vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs.

Shockwave behandeling wordt o.a. toegepast bij de volgende chronische peesontstekingen:

  • Hielspoor

  • Kniepees klachten (jumpersknee)

  • Scheenbeenvliesklachten (shinsplints)

  • Achillespeesklachten

  • Schouderklachten

  • Tenniselleboog (epicondylitis)

  • Golverselleboog

Administratie-profiel.jpg

Afspraak maken

Wil jij meer weten of een afspraak maken laat dan jouw gegevens achter op het aanmeldformulier en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

Je kunt ook bellen naar 050-3182164 of mailen naar receptie@medisupport.nl

Shockwave achtergrond en werking

Shockwave therapie is een techniek waarbij de fysiotherapeut met schokgolven (hoge intense geluidsgolven) pijnlijke zones behandelt. Deze (hoogenergetische) geluidsimpulsen verplaatsen zich via een apparaat vanaf de buitenkant van het lichaam (extracorporaal) naar het gebied dat wordt behandeld. Hierdoor verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie van het pijnlijke gebied. Zo wordt het lichaam gestimuleerd om te herstellen en neemt de pijn af. Direct na de behandeling voel je dat de pijn verminderd is en dat je beter kunt bewegen. Shockwave therapie is een manier om het zelf genezend vermogen van het lichaam te prikkelen.

Shockwave therapie wordt vandaag de dag door orthopeden de ‘niet invasieve chirurgie’ genoemd, omdat zonder de huid te openen de shockwave de structuur van weefsel kan veranderen. Het collageen aandeel in een weefsel wordt verbeterd. Het vaatbed wordt uitgebreid via nieuwvorming en kalkafzettingen kunnen worden opgelost. 

 

In de Cardiologie behandelt men momenteel in diverse klinieken in Europapatiënten met Angina Pectoris met deze therapie. Er wordt gebruik gemaakt van shockwaves direct op het hart om zuurstof tekorten op te heffen. Dit zogeheten‘tissue remoddeling’ is één van de belangrijkste werkingen en dit effect is ook terug te zien bij huiddefecten (diabetic ulcer) en bij fibroserende processen als m. Dupuytren. Bij klachten van het bewegingsapparaat zien we na shockwave therapie de belastbaarheid toenemen en de functie herstellen.

Behandeling van trigger points met radiale shockwavetherapie

Voor het lokaliseren en behandelen van triggerpoints is radiale shockwavetherapie uitermate geschikt en wordt vaak in combinatie met andere therapievromen gebruikt, zoals die van de fysiotherapeut. Deze behandeling is doeltreffend om spierspanning te reduceren en triggerpoints te elimineren.

Shockwave therapeut

Philipp-Albert-profiel.jpg

Philip Albert

Fysiotherapeut | shockwavetherapiespecialiste en msu echografie

Fysiotherapie

Heb je tijdens het dagelijks leven of met sporten last van pijnklachten of bewegingsbeperkingen? Maak dan even een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten. Wij krijgen je weer snel op de been!

bottom of page