top of page
shockwavetherapie-3.jpg

Echografie shockwave therapie

Echografie wordt toegepast voor beoordeling van musculoskeletale (spier/bot) aandoeningen van de schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel/achillespees. Spierscheuren, zoals bijvoorbeeld een zweepslag, kunnen ook prima worden beoordeeld en gevolgd in herstel.

Wat is echografie?

Bij echografie wordt gebruikt gemaakt van hoog frequente geluidsgolven, die voor het menselijk gehoor niet waarneembaar zijn. De geluidsgolven worden het lichaam ingezonden door een transducer (kleine scanner, taster) direct op de huid te plaatsen. De transducer is een apparaatje dat geluidsgolven kan zenden en ontvangen. Om het geluid goed te kunnen ontvangen en uitzenden zit er gel tussen de transducer en de huid.

 

Het uitgezonden geluid wordt door de organen in het lichaam teruggekaatst (echo) naar de transducer. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer in een elektrisch signaal omgezet, waardoor op de monitor een beeld, bestaande uit grijstinten, ontstaat.

Administratie-profiel.jpg

Afspraak maken

Wil jij meer weten of een afspraak maken laat dan jouw gegevens achter op het aanmeldformulier en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.

Je kunt ook bellen naar 050-3182164 of mailen naar receptie@medisupport.nl

Toepassing

Echografie wordt in onze praktijk alleen toegepast voor beoordeling van musculoskeletale (spier/bot) aandoeningen van de schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel/achillespees. Spierscheuren, zoals bijvoorbeeld een zweepslag, kunnen ook prima worden beoordeeld en gevolgd in herstel. Echografie is pijnloos en niet schadelijk en kan zo vaak als gewenst worden herhaald.

Kosten en vergoeding

Er is nog geen officiële vergoedingsregeling voor echografie in de fysiotherapie. Als het onderzoek plaatsvindt na verwijzing door een huis-, sportarts of specialist, wordt het onderzoek als consult gedeclareerd en wordt dit vergoed door uw verzekering (mits u bent verzekerd voor fysiotherapie).

Echografie dient om het indicatie goed in beeld te brengen en duidelijkheid te verschaffen over het aangedane weefsel, met name bij gebruik van de FSWT (gefocusseerde shockwave) is dient dit zeer nauwkeurig te gebeuren om het juiste weefsel te kunnen behandelen. Bij radiale shockwavetherapie komt dit minder nauw omdat radiale shockwave niet 1 selectief weefsel behandeld maar diffuus meerdere weefsel op locatie.

Meer informatie over kosten en vergoeding zie: tarieven

Voordelen shockwave therapie

  • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie

  • Uitstekend therapiesucces; gemiddeld 2 tot 5 behandelingen

  • Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen

  • Pijnvermindering en herstel van de mobiliteit na enkele dagen

  • Weinig bijwerkingen.

  • Dankzij shockwavetherapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijven.

Fysiotherapie

Heb je tijdens het dagelijks leven of met sporten last van pijnklachten of bewegingsbeperkingen? Maak dan even een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten. Wij krijgen je weer snel op de been!

bottom of page