kosten-shockwavetherapie-groningen

Kosten en vergoeding shockwavetherapie

Vergoeding zorgverzekeraars
Helaas zijn er nog maar enkele verzekeraars die shockwave therapie geheel of gedeeltelijk vergoeden. De landelijke vereniging voor shockwavetherapie ( Impuls) zet zich in om verzekeraars te overtuigen van de wenselijkheid van vergoeding voor deze wetenschappelijk bewezen en effectieve behandeling.

Fysiotherapieverzekerden
De meeste verzekeringen vergoeden de behandeling nog niet, ondanks goede resultaten.
De Vereniging Impuls-NVMST zet zich in om verzekeraars te overtuigen van de wenselijkheid van
vergoeding voor deze wetenschappelijk bewezen en effectieve behandeling.

De kosten van het gebruik van het shockwave- en echo-apparatuur bedraagt € 21,10 per behandeling. Deze kosten kunt u niet bij uw zorgverzekeraar declareren. Afhankelijk van de oorzaak van de klacht wordt de shockwave behandeling aangevuld met diverse mobilisaties en oefeningen, er wordt 25-30 minuten per behandeling ingepland. Diagnostiek en evaluatie wordt gedaan door middel van echografie. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het optimale behandelresultaat bereikt wordt bij 4 tot 6 behandelingen.

Indien bij de eerste contact blijkt dat uw aandoening niet in aanmerking komt om met shockwave te behandelen zal alleen de zitting fysiotherapie in rekening gebracht worden.

Geen fysiotherapieverzekering/dekking
Indien u niet voor een vergoeding fysiotherapie bij uw zorgverzekeraar in aanmerking komt, zullen wij per shockwavebehandeling € 57,10 (m.i.v. 1-10-2020) in rekening brengen.

Eigen risico
De fysiotherapie vergoeding wordt gedeclareerd via uw aanvullende verzekering en gaat dus niet van uw eigen risico van € 385,- af.

Aanmelden
Aanmelden voor een 1e consult en/of behandeling kunt u telefonisch doen op 050-5256890 of u kunt het webformulier gebruiken dan bellen we u spoedig terug voor een afspraak.

Afmelding
Afspraken die 24 uur voor de aanvang van de behandeling zijn geannuleerd worden niet in rekening gebracht. U kunt dit telefonisch doen (of inspreken in het antwoordapparaat) of via het afmeldformulier van Thetra. Wij loggen al onze afmeldingen telefonisch of per mail.


Vergoeding shockwave therapie zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden shockwavetherapie als deze als fysiotherapie gedeclareerd wordt vanuit de aanvullende verzekering.

Shockwavetherapie dient een onderdeel te zijn van het totale fysiotherapeutische behandelplan.

Een basiszorgverzekering vergoedt in geen enkel geval de kosten van shockwavetherapie (deels of geheel)


shockwavetherapie-thetra