EPTE shockwavetherapiegroningen

EPTE en shockwavetherapie

EPTE staat voor Echogeleide Percutane Electrolyse Therapie. De nieuwste en meest innovatieve behandelmethode voor spier en pees klachten op dit moment.

Wat is EPTE
Percutane Electrolyse Therapie is een nieuwe behandelmethode voor pijnklachten aan pezen en spieren. Onder geleide van echografie wordt op de plaats van de ontsteking of overbelasting een dunne naald ingebracht. De naald is vergelijkbaar met de naald die gebruikt wordt bij acupunctuur. Deze naald zal stroom geleiden precies in het ontsteking of overbelasting gebied. Door de nauwkeurige lokalisatie middels echografie en het rechtstreeks behandelen op de plek zijn de resultaten zeer goed. Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnlijk.

De effectiviteit van EPTE
De effecten van Percutane Electrolyse Therapie hangen samen met een chemisch en fysiologisch proces dat in het specifiek te behandelen gebied tot stand komt. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde PH waarde ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Percutane Electrolyse Therapie is bewezen effectief bij het bevorderen de lokale celstofwisseling. Percutane Electrolyse Therapie bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

De voordelen van Percutane Electrolyse Therapie nog even onder elkaar:

  • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie
  • Minimale foutmarge door begeleiding van echografie
  • Snel effectief, al na 3-5 behandelingen minder pijn
  • De behandeling is niet pijnlijk
  • Voorkomt veel fysiotherapie behandelingen

Indicaties voor EPTE
Percutane Electrolyse Therapie is zeer effectief bij ontstoken of chronisch ontstoken pezen. Chronisch ontstoken pezen veroorzaken vaak langdurige pijn en beperkingen in sport en dagelijks leven. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe”  en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Percutane Electrolyse Therapie tracht dit proces om te keren door het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie te herstellen.

Behandel indicaties zijn o.a.:

Thetra zal altijd bij een eerste consult een uitgebreid onderzoek doen met echografie waarbij een diagnose gemaakt wordt, aan de hand van deze diagnose zal een behandelplan opgesteld worden. EPTE is over het algemeen geen op zich staande behandelvorm en wordt vaak gecombineerd met shockwavetherapie en trainingstherapie. EPTE wordt in een protocol uitgevoerd en zal naast de losse behandelingen ook bestaan uit een aantal persoonlijke begeleiding van de sportfysiotherapeut waarbij er gewerkt wordt aan de opbouw in belasting en/of start met sport.

Vergoeding
EPTE valt onder de reguliere zorg fysiotherapie en kan als zodanig gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar (indien u voldoende vergoedingen heeft in uw aanvullend pakket). U kunt een afspraak maken door gebruik te maken van het contact formulier  van de website van Thetra of door te bellen op 050-5256890

Onderstaande echobeeld tijdens een behandeling EPTE in de kniepees:

EPTE: revolutionaire behandeling bij peesklachten:


De wetenschap achter EPTE

Het aantal goede wetenschappelijke studies is nog schaars. Er is wel wetenschappelijke onderbouwing  voor de lokale fysiologische herstelprocessen bij gebruik van Percutane Electrolyse. Hieronder een samenvatting van de werking op het lokale cel metabolisme. De inhoud kan moeilijk te interpreteren zijn i.v.m. de gebruikte terminologie.

Fysiologisch:
Wanneer er peesletsel ontstaat wordt er een ontstekingsreactie gestart. Zoals bekend in de medische paramedische zorg bestaat het fysiologisch proces uit een toename van Cytokines, welke zorgen voor het vrijgeven en in balans houden van pro-inflammatoire receptoren. Hieronder vallen o.a. het TNF, TGF, IGF-1 en IL-6. De aanmaak van deze eiwitbouwstenen en vooral het in balans houden van deze eiwit en groeifactor cellen is van cruciaal belang voor peesherstel en de remming van het aantal MMPs (Metalloproteïnasen). Bij chronisch peesletsel kan het aantal MMPs toenemen, en deze zorgen voor pees degeneratie. Degeneratie verzwakt de pees en is dus niet wenselijk.

Percutane Electrolyse (EPTE) verhoogd het aantal Cytokines, Prostaglandinen en vasculaire factoren waardoor anti-angiogene eiwitten zoals endostatines en peroxisoom gamma receptoren (PPARg). O.a. deze elementen zijn nauw betrokken bij een normaal en pees herstellend ontstekingsproces.

Meer informatie hierover.


EPTE Thetra