Shockwavetherapie Groningen

Effectieve therapie bij chronische peesklachten of peesverkalking

Chronische ontstekingen van spieren, pezen en slijmbeurzen of kalkafzetting zijn vaak hardnekkige klachten, waarbij diverse behandelmethoden al zijn geprobeerd. Shockwavetherapie is een succesvolle methode om chronische peesproblemen aan te pakken. Het geeft duidelijk een versnelling in het weefsel herstel.
Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat m.n. gefocusseerde shockwavetherapie bij diverse aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft al na een paar behandelingen.

Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. De meest voorkomende klachten zijn:

Lees meer over de indicaties/aandoeningen die behandeld kunnen worden met shockwave-therapie.

RSWT (gefocusseerd) shockwave, RSWT (radiaal) shockwave en echografie
THETRA behandelt al een aantal jaar patiënten met zowel de radiale als de gefocusseerde shockwavetherapie. Er is verschil in de indicaties voor behandeling met de radiale of de gefocusseerde shockwavetherapie.
De Fysiotherapeut voert allereerst het onderzoek uit. De uitkomst bepaalt of de pijnklacht in aanmerking komt voor behandeling met shockwave en zo ja welke vorm van shockwave. Het pijngebied wordt gelokaliseerd en de bron van pijn achterhaald. Bij Thetra wordt daarvoor vaak gebruik gemaakt van echografie. Met de echo kan de pijnbron in beeld worden gebracht en geobjectiveerd. Het echografisch onderzoek kan essentieel zijn voor de juiste diagnostiek.


Twee vormen van shockwave.

Er bestaan twee vormen van shockwave:
de FSWT (gefocusseerde shockwave) en de radiale shockwave.

De praktijk fysiotherapie THETRA, heeft beide type apparatuur in huis en behandeld al geruime tijd patiënten met zowel de radiale en gefocusseerde shockwavetherapie. In tegenstelling tot conventionele behandelingsmethodes kan bij shockwavetherapie de oorzaak van de pijn worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie.

Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelsessies. De therapie werkt helend bij chronische peesontstekingen zoals bij een hielspoor, tenniselleboogklachten of achillespeesklachten.


shockwavetherapie groningen

Locatie shockwavetherapie Groningen