Tennisarm of tenniselleboog

Tennisarm of tenniselleboog klachten

Een tenniselleboog of tennisarm of epicondylitis lateralis is een aandoening die niet alleen bij tennissers voorkomt. Er zijn verscheidende repeterende bewegingen waarbij een tennisarm kan ontstaan.
Een tenniselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting, dus ook bijvoorbeeld na zwaar handwerk, zoals poetsen of tillen.

De tenniselleboog oftewel epicondylitis valt onder CANS, dit staat voor ‘complaints of the arm, neck and/or shoulder oftewel klachten van de arm, nek en/of schouder. Dit is een omschrijving van een klachtencomplex die door veel zorgverleners wordt gehanteerd.

Symptomen
Een tenniselleboog veroorzaakt pijn aan de buitenzijde van de elleboog op de plaats waar de strekkers van de pols en de vingers aanhechten op de buitenzijde van de bovenarm. De pijn kan uitstralen naar de onderarm of de hand, en soms naar de schouder. Bij belasting van de polsstrekkers, zoals knijpen, wringen of iets oppakken, neemt de pijn toe.

Shockwave behandeling
Tijdens de intake wordt een anamnese afgenomen, een onderzoek naar de klacht, evt. een echografisch onderzoek om uw elleboogklacht goed in beeld te krijgen. Na het stellen van de juiste diagnose wordt samen met u een behandelplan besproken. Vaak wordt er ook ondersteunende fysiotherapie aangeboden in de vorm van oefeningen en medical taping of het adviseren tot het dragen van een brace.