Golferselleboog

Golferselleboog of golfarm klachten

Een golferselleboog of epicondylitis medialis is een chronische pees aandoening, die zich kenmerkt door pijn aan de binnenkant van de elleboog. De oorzaak is een overbelasting van de pezen die de pols buigen, veelal door eenzijdig werk en te lang achter elkaar de zelfde beweging maken.
De golferselleboog oftewel epicondylitis medialis valt onder CANS, dit staat voor ‘complaints of the arm, neck and/or shoulder oftewel klachten van de arm, nek en/of schouder. Dit is een omschrijving van een klachtencomplex die door veel zorgverleners wordt gehanteerd.

Symptomen
Een golferselleboog veroorzaakt pijn aan de binnenzijde van de elleboog op de plaats waar de buigers van de pols en de vingers aanhechten op de buitenzijde van de bovenarm. De pijn kan uitstralen naar de onderarm of de hand, en soms naar de schouder. Bij belasting van de polsbuigers neemt de pijn toe.

Shockwave behandeling
Tijdens de intake wordt een anamnese afgenomen, een onderzoek naar de klacht, evt. een echografisch onderzoek verricht om uw elleboogklacht goed in beeld te krijgen. Na het stellen van de juiste diagnose wordt samen met u een behandelplan besproken. Vaak wordt er ook ondersteunende fysiotherapie aangeboden in de vorm van oefeningen en tapen of het adviseren tot het dragen van een brace.