Achillespeesklachten

Achillespeesklachten

Achillespees klachten, tendinopathie zijn pijnklachten in de pees zo’n 2 tot 6 cm boven het hielbeen. Deze blessure komt voornamelijk voor bij beoefenaars van atletiek, tennis, badminton en voetbal, maar ook bij mensen die na lange tijd niet gesport te hebben het sporten weer oppakken. Slijmbeursontstekingen kunnen voorkomen van de slijmbeurs tussen de achillespees en het onderbeen of van de oppervlakkige slijmbeurs achter op de hiel.
AP-shockwave-groningen
– pijnklachten in de achillespees die na enkele uren weer verdwijnt
– pijn of een erge vorm van stijfheid bij het opstaan
– pijn of irritatie bij het lopen (zowel bij gewoon wandelen als bij hardlopen)
– mogelijk dat de achillespees wat dikker of gezwollen is of aanvoelt

Als uw achillespees volledig gescheurd is kunt u eigenlijk niets meer door de hevige pijn die optreedt en lopen is dan ook niet meer mogelijk. U dient dan direct contact op te nemen met een specialist.

Bij hardlopers komt deze klacht vaak voor als gevolg van overbelasting of slecht schoeisel, maar ook bij mensen die niet veel sporten komt de klacht voor.
Een aantal specifieke oorzaken zijn
– verminderde doorbloeding van de pees ten gevolge van veroudering
– verminderde spierkracht, stabiliteit, en flexibiliteit van de kuitspieren
– overgewicht
– meer op de binnenkant van de voet  lopen geeft asymmetrische achillespees  belasting
– veranderde trainingsintensiteit
– slechte looptechniek
– slecht loopschoeisel

Als u veel last heeft van de achillespees dan kan deze niet alleen ontstoken zijn maar er kan zelfs een hele of gedeeltelijke scheur van de pees ontstaan. Ook is het mogelijk dat er een ontsteking van de slijmbeurs onder de pees aanwezig is. Het gedeelte van de achillespees dat ontstoken is, kan het deel boven de hak zijn maar ook midden in de pees kan een verdikking ontstaan door zwelling.

Een achillespeesontsteking is zeer goed te behandelen met shockwave. Tijdens de intake zullen wij nauwkeurig een diagnose stellen door middel van een anamnese, lichamelijk onderzoek en een echografisch onderzoek. Met onze echo apparatuur kunnen wij exact  bepalen waar uw achillespeesontsteking zich bevindt en of deze te behandelen is met shockwave.
Naast de shockwave behandeling kunnen wij ook gerichte oefeningen en adviezen meegeven voor een  sneller herstel.