Shockwavetherapie bij chronische peesklachten / verkalking

Shockwavetherapie bij chronische peesklachten of peesverkalking
Chronische ontstekingen van spieren, pezen en slijmbeurzen of kalkafzetting zijn vaak hardnekkige klachten, waarbij diverse behandelmethoden al zijn geprobeerd. Shockwavetherapie is een succesvolle methode om chronische peesproblemen aan te pakken. Het geeft duidelijk een versnelling in het weefsel herstel.
Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwavetherapie bij diverse aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft al na een paar behandelingen.

Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat. De meest voorkomende klachten zijn:
– tennisarm of tenniselleboog
– golferselleboog
– jumpersknee
– peesverkalking in schoudergewricht
– chronische ontsteking van een achillespees
– hielspoor
– scheenbeenklachten
Lees meer over de indicaties/aandoeningen die behandeld kunnen worden met shockwave-therapie.

ESWT (gefocusseerd) shockwave, radiaal shockwave en echografie
THETRA behandelt al een aantal jaar patiënten met zowel de radiale als de gefocuseerde shockwavetherapie. Er is verschil in de indicaties voor behandeling met de radiale of de gefocusseerde shockwavetherapie.
De Fysiotherapeut voert allereerst het onderzoek uit. De uitkomst bepaalt of de pijnklacht in aanmerking komt voor behandeling met shockwave en zo ja welke vorm van shockwave. Het pijngebied wordt gelokaliseerd en de bron van pijn achterhaald. Bij Thetra wordt daarvoor vaak gebruik gemaakt van echografie. Met de echo kan de pijnbron in beeld worden gebracht en geobjectiveerd. Het echografisch onderzoek kan essentieel zijn voor de juiste diagnostiek.